Dögös nyári fotók – így csináld!

Egy igazi „lépésről- lépésre, hogyan csináld” feladatot hoztam. Segítségével végre feljavíthatod, ütőssé, vagánnyá varázsolhatod a nyaraláson készített fotóidat!

  

Nézd csak:

     

blackwhite

       

oldcar

     

sunkissed

 

A Photoshop programban fogunk ún. action-öket, vagy akciókat behívni és „ráhúzni” a fotóinkra, hogy igazán dögösek legyenek.

     

   

Egyszerűbb lesz, mint gondolnád, kezdjünk hát bele!

     

Először is szükséged lesz a Photoshopra. CS4-es verziótól kezdve bármelyik megteszi, akár a legfrissebb CC is, melynek próbaverzióját ingyenesen letöltheted a www.adobe.com oldalról. Egyébként a Photoshop (röviden PS) már nem tartozik a megfizethetetlen grafikai szoftverek közé, hiszen mindössze néhány Euro havi díjért lehet bérelni, erről itt írtam részletesen.

Eztán szimpatikus PS action- öket kell keresni a neten. Pl. itt van egy komplett válogatás a legjobb akciókból, mindegyik ingyenes. De ha beírod a Google- ba, hogy „free photoshop actions”, akkor nagyon sok ilyen gyűjteményt fogsz találni, kedvedre válogathatsz.

  

bella

     

    

Miután letöltötted a kiválasztott action-t, ha zip fájlban töltődött le, akkor csomagold ki és keresd meg benne az ún. ATN fájlt. Tehát a fájl neve után .atn a kiterjesztés. Erre lesz szükségünk, ezt fogjuk betallózni a PS- ba, méghozzá így: (A képek kattintásra nagyíthatók!)

1. File/Open– nel tallózd be a kiválasztott fotódat a PS-ba. Legyen menyitva.

2. Window/ Actions– szel előhívjuk az Actions palettát. (A képek kattintásra nagyíthatók!)

     

actions1

 

 
3. Actions palettán a kis nyíllal lenyitjuk a menüt és Load actions-t választjuk. (A képek kattintásra nagyíthatók!)

      

actions2

     

  
4. Kitallózzuk a korábban letöltött ATN fájlt… (A képek kattintásra nagyíthatók!)

     


actions3

  

 

5. … mely megjelenik az Actions palettán. Esetlegesen a kis nyíllal le kell nyitni és kiválasztani a action-t, melyet a Play selection gombbal már el is indíthatunk és végigfut/lefut a fotónkon, különféle változásokat, képmanipulációkat, feljavításokat eszközölve. (A képek kattintásra nagyíthatók!)

 

actions4

 

 

A Webdesign Tanfolyam során még egyéb fotómanipulációkat, minőségjavítást is tanulunk, melyekkel még szebbé, profibbá varázsolhatod a képeidet.

     

122

54

 

 


  

Klassz nyári fotókat, kreatív alkotásokat kívánunk! : )

 

2 hozzászólás a témában - “Dögös nyári fotók – így csináld!”

 1. Szerintem itt a legtöbb fotón nagyon túl van tolva az effektezés és emiatt a fehér részek teljesen ki vannak égve…

  1. Webdesignsuli Oktató

   Kedves Peti!

   Ízlések és pofonok. 🙂
   Rengeteg effekt áll a rendelkezésünkre, ki kell próbálni, hogy melyikkel milyen hatást, végeredményt kapsz.
   Tény, hogy minden alapfotó más tulajdonságokkal rendelkezik, így nem mindegyik akcióval lesz a végeredmény megfelelő. Ilyenkor lehet utólagos korrigálást is végezni a fotón, illetve másik effektet kipróbálni. 🙂

   Üdv,
   Bianka – oktató

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.