A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

„Kemény” gyakorlati munka hallgatóinknak

A Webdesignsuli hallgatói rögtön egy klassz gyakorlati munkával indíthatták nálunk az új évet. Egy betonból lakberendezési tárgyakat alkotó manufaktúra számára készíthettek – ezúttal weboldalt! 🙂

Tavaly elsősorban arculattervező, logótervező pályázatokkal örvendeztettük meg hallgatóinkat, ők pedig remek terveikkel minket és a megrendelőket.

Tavasszal egy úttörő tevékenységet folytató, üzleti ötleteket „gyártó” vállalkozás, az Instant Biznisz számára kellett logót tervezniük:

Tavaszi gyakorlati munka a Webdesignsuliban

 

 

 

 

 

Ősszel pedig a gasztronómia területére utazhattak hallgatóink, a Boggi’s csokoládé manufaktúra számára tervezhettek logót:

Újabb gyakorlati munka a Webdesignsuliban

 

 

 

 

 

 

Az új évet elindító pályázatra már végzett és aktív hallgatóinkat egyaránt invitáltuk, a weboldalkészítő pályázatról hírlevélben és a közösségi falunkon, a SmartWall-on értesítettük őket.

Mivel ennek a pályázatnak a tárgya honlapkészítés volt, így elsősorban olyan hallgatóink tudtak részt venni a versenyben, akik már a tanfolyamon is eljutottak a weboldalkészítés modulig, melynek során WordPress weboldalakat készítünk WordPress sablonok egyedire szabásával, vagy már elvégezték a Webdesign tanfolyamunkat, és akár már saját webdesigner vállalkozásuk útjait egyengetik. 🙂

 

A téma tehát nagyon izgalmas volt: különleges lakberendezési tárgyakat betonból megalkotó manufaktúra számára kellett weboldalt készíteni.

 

A megrendelőnek mind felépítésre, mind megjelenésre, mind funkcióra vonatkozó igényei egészen konkrétak voltak – ezek valaki számára hasznos segítségek, valaki számára inkább korlátok, de összességében mindenképpen fontos kapaszkodókat jelentettek hallgatóink számára.

 

A megrendelő one page, tehát egyoldalas weboldalt álmodott meg vállalkozása számára.

One page weboldalak: Lineárisan végiggörgethető weboldalak. Nem is annyira trend, mint amennyire inkább funkció. A fel­használók azon igénye hívta életre, hogy kattintás, navigálás nélkül, kényelmesen, scrollozással át­tekinthessék a honlap teljes tartalmát.

Forrás: Cziráki Barbara – Varázslatos weboldalak című könyve

 

A megrendelő azt szerette volna, ha az egyoldalas weboldal a következő menüpontokból, illetve blokkokból épül fel:

fő/nyitó blokk:

slideshow-al, fotóval, képes történettel, néhány soros bemutatkozással, melyben választ kapunk arra a fontos kérdésre, hogy kinek-minek a weboldalán járunk, miben tud a segítségünkre lenni

projektek:

fényképalbumok, az adott projektek fő fényképeivel, melyek kattintásra tovább visznek az adott albumba, ahol részletesebben is be van mutatva az adott projekt

beton bevonat:

rövid ismertető – szöveges és vizuális tartalommal

blog:

blogra, blogjegyzésekhez visz

webáruház:

szöveges instrukcióval, hogy hol vásárolhatóak meg a termékek, kattintható hivatkozással/akciógombbal, mely az adott webshopokba visz

kapcsolat:

elérhetőségekkel és üzenetküldő űrlappal

+ közösségi oldalak (Facebook, Instagram, Pinterest) ikonjai is legyenek feltüntetve az oldalon

 

Dizájn, megjelenés tekintetében pedig a következő elképzelései voltak:

„Az elképzelésem egy egyszerű, letisztult honlap lenne, ahol főleg a fotók dominálnak. Színvilágban nagyon szeretem a fekete-fehér kombinációt, ezen kívül jöhet egy kis szürke és egy zöldes szín is.”

Megjegyzés: a megrendelő egyelőre logót nem biztosított a hallgatók számára, tehát a hallgatók számára a megadott színeken kívül nem voltak más arculati elemek mint kiindulópontok, inspirációs források. (Megjegyzés: a hallgatók ettől függetlenül a honlapra tervezhettek fiktív logót)

Ellenben kézhez kaptak jó néhány szemrevaló fotót, melyek segítették őket abban, hogy egyrészt kellően ráhangolódjanak a témára, a stílusra, a hangulatra, másrészt fel is használják őket a weboldalon.

 

 

Mint mindig, most is nagyszerű hallgatói munkák születtek, hallgatóink rendre megbirkóztak ezzel a kemény gyakorlati munkával – a megrendelő nem véletlenül „ült” ilyen sokáig a győztes pályamunka kiválasztásán. 🙂

 

És akkor jöjjön is a nyertes weboldal:
www.cementproject.hu

 

Szarka Judit munkája

 

Judit 2017 augusztusában vette át webdesigner tanúsítványát, a webdesign tanfolyamunkon végzett munkáját ajánlópecséttel is díjaztuk, vizsgamunkája saját vállalkozásának weboldala volt, mely felkerült a példamutató hallgatói munkák közé is. 🙂

Judit jól ráérzett arra, hogy mit szeretne viszontlátni a megrendelő a weboldalon, jól bánt az alkalmazott sablonnal, megfelelően felépítette az oldalt, ügyesen játszott a tipográfiai megoldásokkal és a dizájn elemként is szolgáló fotókkal.

A megrendelő tehát Judit weboldal-tervét tartotta arra érdemesnek, hogy a beton manufaktúra élő, működő weboldala legyen. 🙂 Némi egyeztetést, fixálást követően végleges helyére került a weboldal, így már a nagyközönség számára is elérhető.

Szívből gratulálunk Judit!

 

Hallgatóink ismét megmérettethették, kipróbálhatták magukat, élesben vethették be a Webdesign tanfolyamon tanultakat, tapasztalatokat szerezhettek, tanulhattak, fejlődhettek. A győztes pályamunka alkotóját a megrendelő jelképes munkadíjjal is jutalmazza, de a többiek sem távoznak üres kézzel, hiszen ők is gazdagabbak lesznek – élményekkel, tapasztalatokkal, és ha tisztességesen kidolgozták a beadott pályamunkát, akkor egy komoly referenciával is. 🙂

Természetesen a többiek is korrekt munkákat alkottak, köztük – a teljesség igénye nélkül – mutatjuk a legjobbakat, kiemelve belőlük egy-egy részletet:

Mátyás Emese munkája

 

Funtek Fruzsina munkája

 

Takács Barbara munkája

 

Náhóczki Gábor munkája

 

Köszönjük szépen a munkátokat! 🙂
Sok sikert kívánunk Nektek az újabb kihívásokhoz! 🙂

Hozzászólások