Logótervező pályázat egy veszprémi apartman számára

A nyarat egy szuper pályázattal, újabb gyakorlási lehetőséggel indítottuk a WebdesignSuliban. Bejegyzésünkben betekintést nyújtunk a pályázat részleteibe, valamint a csokorba gyűjtött legszuperebb munkákba, és a nyertes pályamunkát is mutatjuk. Csekkold őket Te is! : )

Hallgatóinkat a nyár beköszöntével sem hagyjuk unatkozni, újabb logótervező pályázattal rukkoltunk elő számukra. : )

Aktív és végzett hallhatóink számára egyformán rengeteg lehetőség nyílik, hogy változatos témájú pályázatokon mutassák meg a Webdesign Tanfolyamon elsajátított tudásukat, valamint, hogy valódi ügyfélnek dolgozzanak, megrendelői megbízásoknak tegyenek eleget.

Ezek a pályázatok nagyszerű lehetőséget jelentenek a WebdesignSuli hallgatói számára, ugyanis tapasztalatokat szerezhetnek, továbbá az elkészített munka referenciának sem utolsó. A nyertes pályamunka alkotójára a díjazás és az elismerés mellett további együttműködések, egyéb munkák és megbízások is várhatnak.

valódi megrendelő, valódi elvárások
=
100% gyakorlat, 100% referenciamunka

Egy logótervező pályázat keretében – legyen szó akár új logóról, akár meglévő logó redizájnjáról, akár teljesen új logóról – a megrendelői elképzelések, a főbb instrukciók megismerése után a hallgatók „teljes erőbedobással” vetik bele magukat az inspirálódásba, ötletelésbe, a moodboardok, vagyis az ötlet/hangulattáblák összeállításába, a vázlatok megtervezésébe, majd pedig a logó megalkotásába az Illustrator vektorgrafikus programban.

Lássuk, hogy mit kell tudni a megrendelőről! : )

A Belváros Apartman egy stúdió apartman Veszprém szívében. Népszerű szálláshely mind az átutazók, mind a városban több időt töltő vendégek számára, hiszen központi elhelyezkedése miatt minden egy „karnyújtásnyira” található. A stúdió apartman számos szolgáltatással (pl. jól felszerelt konyha, tisztálkodási szerek bekészítése, mosógép) várja a szállóvendégeket, a város számos látnivalójának ajánlásával együtt.

Az apartman jelenleg is rendelkezik logóval, de a megbízó ezt a logót ennyi év távlatából már túl „maszkulinnak” találja, ezért egy merőben új, trendibb logót szeretett volna terveztetni.

Milyen elképzelései voltak a megrendelőnek az új logóval kapcsolatban?

# a logóban a vállalkozás neve szerepeljen, tetszőlegesen formázva, stilizálva. A vállalkozás neve: BELVÁROS APARTMAN, és a város is megjelölhető: Veszprém

# a logóban Veszprém egyik/több ismert jelképe, vagy bármilyen egyéb olyan jellegzetes szimbólum jelenjen meg, ami egyértelműen utal Veszprémre – azonban nem egy városlogót várt a megrendelő

# az arculat „fancy”, trendi, divatos legyen

A pályázók tehát ezúttal is javarészt szabad kezet kaptak, hiszen csak néhány konkrét megkötése volt a megrendelőnek a logóval kapcsolatban, valamint a szálláshely weboldalát is érdemes volt felkeresniük hangulatfotókért, stílusjegyekért, inspirációkért, melyek szintén nagy segítséget jelentettek a tervezésben (színek, formák, stílus szempontjából).

Ami még ennek a pályázatnak a “kuriózumát” adta: aki nem veszprémi, illetve nincs tisztában Veszprém sokak által ismert jelképeivel (és ebből rengeteg van), annak bizony alapos kutatómunkát kellett végeznie.

A feladat nehézségét pedig ez adta: aki esetleg jellegzetes épületben/épületegyüttesben/építményben, stb. (pl. Viadukt, Tűztorony, Szent Mihály Székesegyház, Kossuth utca órája, stb.) gondolkodott, annak ezt úgy kellett megrajzolnia, hogy ne legyen túl részletes, aprólékos, de közben egyértelműen, összetéveszthetetlenül felismerhető legyen. A részletgazdagság kerülése egyébként is alapkitétel, hiszen a logónak minden méretben és minden felületen jól kell működnie – akár kis méretben nyomtatásra vagy éppen textilen hímzésre, fémen gravírozásra kerül. A jelkép pedig “találjon be”, tehát ha a a logóban esetleg nem szerepelne a “Veszprém” felirat, akkor se egy másik város hasonló szimbólumára gondoljanak a szemlélők.

Ez a klassz téma rengeteg hallgatónkat inspirálta, rekordszámú munka érkezett virtuális postaládánkba.

Ééés akkor elsőként jöjjön is a győztes pályamunka!

Kardos Tünde hallgatónk logóterve

Ez a logó nem csak kompakt és nagyon trendi, de egyetlen logóba úgy sűrít be több veszprémi motívumot is, hogy egyáltalán nem kelti a zsúfoltság érzetét. Bűbájosak a veszprémi háztetők, valamint az elefánt, ami az Állatkertre utal, és a Tűztorony, mely roppant leegyszerűsített idomokból áll össze, mégis összetéveszthetetlenül felismerhető. Nem beszélve a Viaduktról, mely szintén egy elválaszthatatlan veszprémi jelkép. Ez a logó nagyon perfekt, bármilyen kis méretben megállja a helyét, mert az alakzatok egyszerűek, jól kivehetők.

Így jelzett vissza a megrendelő.

Kiegészítés: Időközben a megrendelő továbbgondolta a megtervezett nyertes logót, a jövőben bővíti a szálláshelyet, ezért kérte az “apartman” feliratot többes számban.

Tünde pontosan egy éve végezte el a Webdesign Tanfolyamot, ahol szintén nagyszerű munkákat készített.

Tünde, ezúton is szívből gratulálunk! : )

A legjobb munkák közül a nyertes mellett II. és III. helyezettet is hirdetünk. : )

A pályázat II. helyezettje: Antal-Veres Nikolett hallgatónk logóterve

Nikolett Gizella arccal kombinált logója zseniális. Mennyire egyszerű a forma és milyen nagyszerű mégis! Mivel Veszprém a királynék városa, ezért ez a logó kifejezetten befutó lehetne. És egy másik nézőpontból: Veszprém méltán híres a színházairól is (melyek szintén a város központjában találhatók), a logóban színpadi függönyök is kirajzolódnak Gizella arcvonásaival együtt.

Nikolett februárban kezdte a Webdesign Tanfolyamot, már az első modulzáró feladatot is remekül teljesítette.

A pályázat III. helyezettje: Vágóné Ugró Szilvia hallgatónk logóterve

Szilvia terve a Hősök kapujával és a logó könnyedségével, trendiségével szintén remek munka! Az egyetlen, ami problémás ezzel a logóval: a hímzése/gravírozás nehézkes lenne, mert nem tudná visszaadni ezt az egyedi “szerkezetet”, “rétegezettséget”. 

Szilvia 2021-ben teljesítette az online Webdesign Tanfolyamot, azóta pedig saját kreatív vállalkozásában kamatoztatja tudását. Saját biznisze útjának egyengetése mellett pedig örömmel vesz részt a hallgatóink számára kiírt pályázatokon.

Nikolett és Szilvia, Nektek is szívből gratulálunk! : )

Ahogyan korábbiakban is jeleztük, számtalan remek pályamunka érkezett, melyek közül többet is szeretnénk bemutatni. : )

Dala Patrik hallgatónk logóterve
Izsó Vivien hallgatónk logóterve
Király Brigitta hallgatónk logóterve
Kispál Dóra hallgatónk logóterve
Klausz Henrietta hallgatónk logóterve
Lengyel Dániel hallgatónk logóterve
Nagy Erika hallgatónk logóterve
Nagy-Mayer Orsolya hallgatónk logóterve
Németh Anita Judit hallgatónk logóterve
Paget Olivér hallgatónk logóterve
Sárváry Adrienn hallgatónk logóterve
Edina Szarková hallgatónk logóterve

Minden résztvevő hallgatónknak köszönjük szépen a munkáját! : )

Sok sikert kívánunk Nektek az újabb kihívásokhoz! : )

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.