Ezekkel a „teendőkkel” foglald el magad (web)designerként

Kedvcsinálóként, ötletadóként hoztunk néhány olyan hasznos/kreatív elfoglaltságot, tennivalót, melyeket anélkül tudsz kivitelezni, megvalósítani, hogy ki kellene tenned a lábad az ajtón.

        

Az életben, a munkában adódhatnak olyan helyzetek, körülmények, melyek arra kényszerítenek minket, hogy kilépjünk a saját kereteink közül, és esetleg félretegyük azt, amivel éppen foglalkoztunk, és valami másba kezdjünk, valamire másra fordítsunk időt, másra rendezkedjünk be, otthonról dolgozzunk, akár valami újat tanuljunk, egyszóval átrendezzük a mindennapjainkat.

A vírushelyzet éppen ilyen időszak volt… Reméljük, hogy amikor ezeket a sorokat olvasod kedves Olvasó, már bőven túl vagyunk a rendkívüli helyzet okozta nehézségeken.

         

 

Az átmeneti helyzeteket is át tudod fordítani pozitívba, ezeknek a “komfortzónán kívüli” helyzeteknek is lásd meg a jó oldalát!

          

Egy-egy ilyen időszak kiváló arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk, olyan dolgokat csináljunk meg, olyan dolgokat pótoljunk be, melyekre a rohanó hétköznapokban nincs idő.

Ha úgy érzed, hogy van olyan terület, mely fejlesztésre szorul, akár a saját kompetenciáid tekintetében, akár a saját vállalkozásod életében, akkor ha máskor nem is, ilyen időszakokban érdemes ezekre időt szakítani, hiszen a napi rohanásban, az egyéb tennivalók mellett mindig ezek maradnak el.

              

 

 

Kedvcsinálóként, ötletadóként mutatunk is néhány teendőt!

           

0. Szervezd meg a mindennapjaidat, vezess be rendszert, hangold össze a családtagok napirendjét – ha erre szükség van, mert új élethelyzetbe kerültél/kerültetek, újdonság számodra az otthoni munka, a jelentős többletidőd, stb.

           

Gyakorolj vagy sajátíts el egy új képességet (pl. karakterrajzolás, fotózás, videóvágás, saját betűtípus készítése, szövegírás, 3D tervezés, stb), amire mindig is vágytál, de időd/energiád még nem volt hozzá!

Légy nyitott, használd ki a szembejövő (tanulási) lehetőségeket, hiszen nem tudhatod, hogy a jövőben mikor és hogyan fordíthatod a javadra!

Helyezd át a hangsúlyt/az idődet/figyelmedet másik területre! – Ha például többféle munkát végzel, vagy éppen többféle projektben is részt veszel, de az egyik éppen leállt, akkor koncentrálj a másikra, biztosan van mit még dolgozni azon.

Ismerkedj meg új grafikai programokkal!

Próbálj ki olyan online eszközöket, melyek az otthon végzett munka esetén nagyon jól jönnek, de még nem használtad őket (pl. kapcsolattartáshoz Slack, Skype, online prezikhez, videókhoz Prezi, Zoom, segítségnyújtáshoz, távoli eléréshez TimeViewer, saját munkád időméréséhez Hubstaff)!

Csemegézz az online, digitális anyagokból érdeklődésednek megfelelően! – Rengeteg online tanfolyam, webinárium, online „workshop”, online elérhető tananyag, cikk, digitális szakkönyv, e-book áll a rendelkezésünkre.

Vedd elő a felhalmozott új könyveidet, a böngésződ könyvjelzőibe mentett blogokat, bejegyzéseket, cikkeket, régóta raktározott hírleveleket, és most olvasd el őket!

Fedezz fel új oldalakat/blogokat/területed szakembereinek munkáit, írásait!

Kövess be szakmabelieket/olyan oldalakat, melyek a Téged érdeklő/inspiráló témákkal foglalkoznak!

             

           

 

Gyűjtögess olyan „alapanyagokat” (pl. betűtípusok, moodboardok, mockupok, fotók, illusztrációk, ikonok, moodboardok), melyek bármikor jól jöhetnek a jövőben!

Tedd rendbe a papírügyeidet, az elmaradt adminisztratív munkáidat!

Tedd rendbe a gépedet, az azon található mappákat, kukázd ki a felesleges dolgokat, szabadíts fel helyet, végezz rendszerezést, rendrakást!

Indíts blogot (akár saját hobbid, saját énidőd részére)!

Rakd rendbe eddigi munkáidat, készítsd el/frissítsd fel a portfóliódat!

Szedd ráncba saját vállalkozásod arculati elemeit, anyagait, porold le őket, nézd át őket!

Nézd át a weboldaladat, frissítsd fel, pótold be a régóta elmaradt háttérmunkákat (karbantartások, biztonsági mentések, frissítések, adatbázis tisztítása)!

A jövőre gondolva gyárts új tartalmakat, ingyenes anyagokat, újabb hírleveleket, ötletelj új termékeken, szolgáltatásokon!

Ismerkedj meg új marketingeszközökkel, lehetőségekkel, dolgozz ki új marketingstratégiát, készíts terveket, járj egy lépéssel konkurenciáid előtt!

Hozd létre vagy rendezd át/frissítsd fel a home office-odat, irodádat!

Végezz önkéntes munkát, mely otthonról is kivitelezhető (pl. tervezz logót egy nonprofit szervezetnek, a helyi állatvédőknek, stb)!

Pihenj, kapcsolódj ki, legyen énidőd, maradjon meg az egyensúly munka és magánélet között! – A home office sem egyenlő a 0-24 munkával, a saját udvarodra, teraszodra is kimehetsz, a környéken is sétálhatsz, napsütésre, D-vitaminra mindig szükség van.

             

 

Alkoss kedvedre, töltődj fel, tarts kreatív énidőt!

           

             

         


           

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.