Ne a „papírért”…

Igen, könnyű azt mondani, hogy ne a „papírért” tanuljunk egy „papírországban”, de tényleg vannak olyan szakmák, ahol semmi szükség arra, hogy „papírral” igazold a végzettségedet, hozzáértésedet. A mi „szakmánk” éppen ilyen!

             

Igen, „papírországban” élünk, oklevelek, bizonyítványok, tanúsítványok, diplomák világában. Vannak olyan szakterületek, melyek esetében elengedhetetlen ezek megszerzése és megléte adott „praxis” gyakorlásához. De azt is el kell fogadni, hogy bizony vannak olyan szakterületek, ahol kevésbé hangsúlyos az a bizonyos „papír”, mert a tudás, a gyakorlat, az elvégzett munka az igazi mérce. Ez pontosan így van a „mi területünkön” is! : )

Nem egy ízben hallottuk már, hogy olyan iskolák padjaiba sikerült beülniük embereknek – nem kevés pénzért –, melyek ugyan komoly papírt ígértek, de ezért cserébe semmit, azaz oktatást, tudást, gyakorlatot nem kaptak.

Jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy minek van akkor nagyobb értéke? A papírnak vagy a valódi tudásnak? : )

Bár a Webdesign tanfolyamot sikeresen elvégzett hallgatóink számára évek óta saját, kétnyelvű, kemény borítású tanúsítványt állítunk ki, nem ez a „papír” a belépő a munka világába. Elnézést, ha eddig azt hitted, gondoltad, hogy a nálunk megszerezhető „papír” lesz a kulcs egy új vállalkozáshoz, egy új munkához, egy új karrierhez.

             

 

                

 

Ha tehát csak a “papírért” jönnél hozzánk, akkor ezt tudnod kell:

               

A Webdesign tanfolyam nem OKJ-s képzés (eddig sem volt az), nem szakképzés, nem ad végzettséget, szakmát.

2020. szeptember 1-től Magyarországon már nem létezik a korábbi OKJ (azaz Országos Képzési Jegyzék). Megjegyeznénk, hogy korábban sem szerepelt az Országos Képzési Jegyzékben olyan szakma, hogy webdesigner. Ezért olyan, hogy OKJ webdesigner tanfolyam, nem létezett már korábban sem, és jelenleg sem. Ma Magyarországon felnőttképzés van, mely minden képző számára bejelentés- vagy engedélyköteles tevékenység. Cégünk, a FreshWeb Solutions Kft. a bejelentésnek eleget tett, képzésünk tehát hivatalos, a felnőttképzési nyilvántartási számunk: B/2020/001751

                   

Hallgatóink is tehát ennek tudatában vágnak bele a Webdesign tanfolyamba, és nem is feltétlenül a tanúsítvány megszerzése motiválja őket a 6 hónap során. Sokkal inkább azért jelentkeznek a tanfolyamra, mert:

              

  • megelégelték az „aktatologatást”, és sokkal jobb, kreatívabb munkára, hivatásra vágynak, egyszóval karriert szeretnének váltani
  • kilépve a középiskolából még nem igazán tudják, hogy merre tovább, de tanulni szeretnének, vagy éppen az egyetem első évei alatt még egyéb területekkel is szívesen megismerkednének, „ki tudja mi lesz még” alapon plusz tudást szeretnének szerezni
  • kismamaként, anyukaként vissza szeretnének térni a munka világába, illetve család, gyerekek mellett dolgoznának, akár saját vállalkozást is vinnének
  • talpraesettek, motiváltak, önálló vállalkozásba szeretnének kezdeni, szabadúszóként szeretnének tevékenykedni – akár saját ügyfeleknek dolgozni, akár projektekben részt venni
  • fix állást szeretnének vállalni ezen a területen
  • a családi vállalkozásban szeretnék kamatoztatni a nálunk tanultakat
  • a saját munkahelyükön/munkakörükben vagy éppen önkéntes munkáik során szeretnék hasznosítani a nálunk tanultakat
  • kreatív énidőt, hobbit, szabadidős elfoglaltságot keresnek

és még sorolhatnánk, ez egy kis ízelítő, a lista nem teljes : )

           

Magadra ismersz? : ) 

           

               

           

Megsúgjuk, hogy nem is mindenki akarja vagy szeretné tanúsítvánnyal zárni a tanfolyamot, „papír” nélkül is 100%-osan a saját javára tudja fordítani a WebdesignSuliban elsajátítható tudást és gyakorlatot – karrierváltáshoz, új munkához, vállalkozás indításához. Tehát egyik hallgatónk sem távozik „üres kézzel” a tanfolyamról. Lehet, hogy nem azonnal, hanem csak néhány hónap vagy év múlva érik be a gyümölcs. Ez sem probléma! A lényeg, hogy a megszerzett tudást már senki nem veheti el tőled, igazi kincs! : )

És mivel nem létezik olyan szakma, hogy webdesigner, így szakképesítés nélkül már holnap el is indíthatod a (web)designer vállalkozásodat. És ha nem „papírszagú” céghez adod be a jelentkezésedet, akkor végzettség nélkül már holnap munkába állhatsz – próbamunkát csináltatnak Veled, pikk-pakk kiderül, hogy mit tudsz, illetve referenciamunkákat kérnek, amikből szintén könnyedén leszűrik, hogy kompetens vagy-e a szakmában, vagy sem.

             

           

             

Szerencsére sok hallgatónkat találják meg valódi megrendelések már a tanfolyam során, ők az igazi bizonyítékai annak, hogy tényleg nem a „papír” számít. Méltón lehetünk büszkék rájuk! : ) És az a leginkább példaértékű az egészben, hogy jellemzően ezek azok a hallgatók, akik a megrendelői munkáik ellenére a tanfolyamot is tisztességesen, becsületesen elvégzik.

A tanúsítvány megszerzése tényleg nem kötelező, és mi sem osztogatjuk csak úgy. : ) Minden iskola, minden tanfolyam adott keretek között működik, adott feltételek teljesítése esetén „jutalmazzák meg” tanulóikat, hallgatóikat különféle „papírokkal”. A mi webdesign tanfolyamunkon is vannak ideális mennyiségben gyakorló és abszolút teljesíthető kötelező feladatok, a tanultak mintegy összefoglalásaként pedig vizsgamunkával zárható a tanfolyam. Ezek mind-mind azt szolgálják, hogy az ezekre kapott visszajelzések alapján a hallgató láthassa, hogy mire képes, mit kell még esetleg gyakorolnia, mire kell még jobban figyelnie, merre érdemes orientálódnia.

        

Ha ezeket valaki nem végzi el, az a szíve joga, de pontosan tisztában van azzal, hogy mik a tanfolyam teljesítésének elvárt feltételei, mindezt elfogadta akkor, amikor megnyomta azt a bizonyos „Jelentkezem” gombot. : ) Lehet, hogy a tanfolyam során már valódi megrendelőknek dolgozik, ez remek! Lehet, hogy ezek a munkák már sokkal fontosabbak, mint a tanfolyam, ez is érthető, elfogadható, de a tanfolyami idő alatt a hallgatónk, szeretnénk, ha minket is megtisztelne jelenlétével, kérdéseivel, munkáival. : ) Attól még, hogy online tanfolyam, senkinek nem kell magára maradnia. : )

És ha a hallgató megtisztel minket szorgalmával, tehetségével, ügyes, kreatív munkáival, akkor mi miért ne tisztelnénk meg őt tanúsítvánnyal, melyben még az ajánlópecsétnek is akad hely. : )

                      


          

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.