Design Világnap – hallgatóink dizájnos alkotásai

A Design Világnapja (június 29.) alkalmából hallgatóink munkáiból „csemegézünk”.

              

Korábbi bejegyzésünkben összegyűjtöttük hallgatóink legjobb munkáit a Design Világnapja alkalmából –  Logó, névjegy, esküvői meghívó, üdvözlőkártya, weboldal… csak néhány példa – családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek, valódi megrendelőknek. Remek érzés, amikor a tanultakat élesben is kipróbálhatjuk, hasznosíthatjuk, tudásunkat, gyakorlatunkat kamatoztathatjuk, egyszóval ALKOTHATUNK – akár saját kedvünkre, akár megbízás keretében. : )

              

      

           


       

Az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége megalakulásának 50. évfordulóján, 2007. június 29-én hirdette meg a Design Világnapját először, méghozzá azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a formatervezésre és annak szerepére a mindennapokban. Budapesten is évről-évre megrendezik a Design Világnapjához kapcsolódó eseményeket, melyek mindig egy téma köré épülnek. Az idei rendezvény témája a testi-lelki egészség, valamint annak elérése a design eszközeivel. A hazai programok is erre a témára fókuszálnak, több vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos eseménnyel kiegészítve.

         

           


         

A dizájnos alkotások bizony nem maradnak el a hallgatóknak kiírt kreatív versenyek során sem.

A Webdesign tanfolyam keretében is bőven akad gyakorló feladat hallgatóink számára, de ezek a „versenyek” kiváló plusz gyakorlási lehetőséget biztosítanak számukra, élesben is kipróbálhatják a tanultakat, komolyabb tét nélkül szállhatnak „ringbe”, megmutathatják magukat  – szín-, betű- és fotóválasztás, tervezési alapszabályok betartása, precíz munkavégzés, ízléses és kreatív megoldások tekintetében egyaránt. Kikapcsolódásnak, inspirálódásnak, kreatív énidőnek sem utolsó egy ilyen feladat!

Például a tavaszi kreatív verseny során a hallgatóinknak a  2018-as év színe, azaz az ultraviola intenzív, energikus, titokzatos, misztikus ultra violet színvilágában kellett montázst készíteniük. Mutatjuk a legjobbakat!

              

Győri Glória montázsa

        

Nádasdy Timi montázsa

          

Kristály Zsuzsa montázsa

           

          

Későbbre is tartogattunk hallgatóink számára kreatív feladatot: pólódizájnt kellett tervezniük, mely hűen kifejezi és képviseli mindazt, ami a WebdesignSuli.

               

       

             

A dizájn, a szemrevaló és arculatra szabott megjelenés egy weboldal életében is meghatározó jelentőséggel bír. Hallgatóinknak egy külsős megrendelő által kiírt pályázat során egy betonból lakberendezési tárgyakat alkotó manufaktúra számára készíthettek weboldalt – felhasználva a tanfolyamon tanultakat, és természetesen saját kreativitásukat, mindezt úgy, hogy megrendelőnek mind felépítésre, mind megjelenésre, mind funkcióra vonatkozó igényei egészen konkrétak voltak. Dizájn, megjelenés tekintetében például a következő elképzelései voltak:

„Az elképzelésem egy egyszerű, letisztult honlap lenne, ahol főleg a fotók dominálnak. Színvilágban nagyon szeretem a fekete-fehér kombinációt, ezen kívül jöhet egy kis szürke és egy zöldes szín is.”

Szarka Judit hallgatónk weboldala lett a befutó, aki jól ráérzett arra, hogy mit szeretne viszontlátni a megrendelő a weboldalon, jól bánt az alkalmazott sablonnal, megfelelően felépítette az oldalt, ügyesen játszott a tipográfiai megoldásokkal és a dizájn elemként is szolgáló fotókkal.

              

             

               

          

Az „ujjgyakorlatok” közül a montázskészítés igen népszerű hallgatóink körében, különböző témákban rukkolnak elő kreatív, dizájnos montázsokkal.

          

Torma Loretta trópusi montázsa

          

Móring Andi montázsa, saját fotókkal

          

Szabadkai Niki “colorduo” montázsa

         

Lőrincz Péter balatoni montázsa – saját fotókkal

           

Kőrösi Anna olasz montázsa – saját fotókkal

          

       

És hogy milyen remek alkotásokkal rukkolnak elő hallgatóink?!

Vedd őket szemügyre! >>>

        

a Webdesignsuli weboldalán
           
Pinterest táblákon, mint például
Arculati moodboardok
Logótervek
Print anyagok
Weboldalak
          
letölthető magazinban

          

blogbejegyzésekben

        

        


         

WebdesignSuli Webdesign tanfolyamán Te is elsajátíthatod azt a tudást, mellyel hasonló munkákat leszel képes kreálni.

            

A „korán kelőknek” még bónusz tananyag is jár ajándékba, ne maradj le róla!

>>Katt ide a részletekért<<

          

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.