A következő tanfolyam indul

2019. szeptember 19.

Design Világnap – hallgatóink dizájnos alkotásai

A Design Világnapja (június 29.) alkalmából hallgatóink munkáiból „csemegézünk”.

Tavaly is összegyűjtöttük hallgatóink legjobb munkáit a Design Világnapja alkalmából – mintha csak tegnap lett volna… nagyon gyorsan repül az idő, és az elmúlt egy évben is jobbnál-jobb munkákkal örvendeztettek meg minket, és biztosak vagyunk abban, hogy másokat is. 🙂 Logó, névjegy, esküvői meghívó, üdvözlőkártya, weboldal… csak néhány példa – családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek, valódi megrendelőknek. Remek érzés, amikor a tanultakat élesben is kipróbálhatjuk, hasznosíthatjuk, tudásunkat, gyakorlatunkat kamatoztathatjuk, egyszóval ALKOTHATUNK – akár saját kedvünkre, akár megbízás keretében. 🙂

 

 

 


Az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége megalakulásának 50. évfordulóján, 2007. június 29-én hirdette meg a Design Világnapját először, méghozzá azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a formatervezésre és annak szerepére a mindennapokban. Budapesten is évről-évre megrendezik a Design Világnapjához kapcsolódó eseményeket, melyek mindig egy téma köré épülnek. Az idei rendezvény témája a testi-lelki egészség, valamint annak elérése a design eszközeivel. A hazai programok is erre a témára fókuszálnak, több vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos eseménnyel kiegészítve.


 

 

A dizájnos alkotások bizony nem maradnak el a hallgatóknak kiírt kreatív versenyek során sem.

Webdesign tanfolyam keretében is bőven akad gyakorló feladat hallgatóink számára, de ezek a „versenyek” kiváló plusz gyakorlási lehetőséget biztosítanak számukra, élesben is kipróbálhatják a tanultakat, komolyabb tét nélkül szállhatnak „ringbe”, megmutathatják magukat  – szín-, betű- és fotóválasztás, tervezési alapszabályok betartása, precíz munkavégzés, ízléses és kreatív megoldások tekintetében egyaránt. Kikapcsolódásnak, inspirálódásnak, kreatív énidőnek sem utolsó egy ilyen feladat!

Például a tavaszi kreatív verseny során a hallgatóinknak 2018 színe, az ultraviola, az intenzív, energikus, titokzatos, misztikus ultra violet színvilágában kellett montázst készíteniük. Mutatjuk a legjobbakat!

 

Győri Glória montázsa

 

Nádasdy Timi montázsa

 

Kristály Zsuzsa montázsa

 

Nyárra is tartogattunk hallgatóink számára kreatív feladatot: pólódizájnt kellett tervezniük, mely hűen kifejezi és képviseli mindazt, ami a WebdesignSuli.

A tervek zsűrizése a bejegyzés írásakor éppen folyamatban van, az eredményekről hamarosan a nagyközönség számára is beszámolunk. 🙂

Időközben meg is született a pályázat eredménye >>> Kreatív pólódizájn a Webdesignsulinak – köszönjük!

 

 

 

 

A dizájn, a szemrevaló és arculatra szabott megjelenés egy weboldal életében is meghatározó jelentőséggel bír. Hallgatóinknak egy külsős megrendelő által kiírt pályázat során egy betonból lakberendezési tárgyakat alkotó manufaktúra számára készíthettek weboldalt – felhasználva a tanfolyamon tanultakat, és természetesen saját kreativitásukat, mindezt úgy, hogy megrendelőnek mind felépítésre, mind megjelenésre, mind funkcióra vonatkozó igényei egészen konkrétak voltak. Dizájn, megjelenés tekintetében például a következő elképzelései voltak:

„Az elképzelésem egy egyszerű, letisztult honlap lenne, ahol főleg a fotók dominálnak. Színvilágban nagyon szeretem a fekete-fehér kombinációt, ezen kívül jöhet egy kis szürke és egy zöldes szín is.”

Szarka Judit hallgatónk weboldala lett a befutó, aki jól ráérzett arra, hogy mit szeretne viszontlátni a megrendelő a weboldalon, jól bánt az alkalmazott sablonnal, megfelelően felépítette az oldalt, ügyesen játszott a tipográfiai megoldásokkal és a dizájn elemként is szolgáló fotókkal.

 

www.cementprojekt.hu

 

www.cementproject.hu

 

 

Az „ujjgyakorlatok” közül a montázskészítés igen népszerű hallgatóink körében, különböző témákban rukkolnak elő kreatív, dizájnos montázsokkal.

 

Torma Loretta trópusi montázsa

 

Móring Andi montázsa, saját fotókkal

 

Szabadkai Niki “colorduo” montázsa

 

Lőrincz Péter balatoni montázsa – saját fotókkal

 

Kőrösi Anna olasz montázsa – saját fotókkal

 

És hogy milyen remek alkotásokkal rukkolnak elő hallgatónk?!

Vedd őket szemügyre! >>>

 

a Webdesignsuli weboldalán
Pinterest táblákon, mint például
Arculati moodboardok
Logótervek
Print anyagok
Weboldalak
letölthető magazinban

 

blogbejegyzésekben

 

WebdesignSuli Webdesign tanfolyamán Te is elsajátíthatod azt a tudást, mellyel hasonló munkákat leszel képes kreálni.

A „korán kelőknek” még bónusz tananyag is jár ajándékba, ne maradj le róla!

>>Katt ide a részletekért<<

 

 

Hozzászólások