„Tanszerlista” a WebdesignSuliba

Bejegyzésünkben összegyűjtöttük néhány olyan eszközt, melyek jól jönnek, ha Te is a webdesign tanfolyam hallgatója leszel, de ezek az eszközök akkor is a segítségedre lehetnek, ha a továbbiakban a saját webdesigner vállalkozásodban kamatoztatnád tovább a tudásodat.

Hamarosan kezdődik a suli, a WebdesignSuliban is nemsokára „becsengetnek, éppen ezért egyfajta iránymutatásként csokorba szedtük azokat az eszközöket, melyekre szükséged lehet a tanulás során – ilyen például az asztali számítógép/laptop, a különböző grafikai programok, és jó, ha többféle papír- és írószer (pl. papír, jegyzetfüzet/jegyzettömb, (színes)ceruza, vonalzó, radír) is kéznél van, ha ötleteidet, elképzeléseidet gyorsan, papíralapon szeretnéd felvázolni.

Ezen alapvető dolgok mellett a továbbiakban szükséged lehet „extrább” dolgokra is, ha saját (web)designer vállalkozás indításán töröd a fejed, ügyfeleknek szeretnél dolgozni. Ilyen eszköz lehet például egy nagyobb méretű monitor, digitális rajztábla, ha papírtermékek készítésére is vállalkozol, akkor nyomtató, vágógép, ha tovább fejlesztenéd magad, egy-egy szakmai területen jobban is elmélyednél, akkor szakkönyveket sem árt beszerezned.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg közelebbről a „WebdesignSulis tanszerlistát”! : )
# asztali számítógép/laptop

A legalapvetőbb eszköz, melyre szükséged lesz a Webdesign Tanfolyam során is: egy jó minőségű, megfelelő kapacitással rendelkező számítógép vagy laptop.

A laptop előnye, hogy hordozható, a világon bárhonnan tanulhatsz – a WebdesignSuli online tananyagát is eléred –, bárhonnan dolgozhatsz, az ügyfelekkel irodán kívüli találkozáskor egy kávé mellett egyből prezentálhatod is számukra a terveidet, az ötleteidet, míg a számítógép „fix”, csak otthon/az irodádban tudod használni.

Bármilyen eszközt, akár számítógépet, akár laptopot választasz, a legfontosabb, hogy mind a tanfolyamon, mind a továbbiakban megfelelő szolgálatot tegyen, a szükséges programok tudjanak rajta működni.

# asztal, szék (egyéb bútorok)

Ahhoz, hogy ne egy széken/kanapén ülve, az öledben kelljen tanulnod/végezned a munkádat, egy megfelelő méretű asztalt is be kell szerezned. A mérete, formája Rád van bízva. : ) Akár egy kisebb asztal is megteszi, mely a laptopod és néhány kisebb irodaszer számára ad helyet, de ha esetleg már nagyobb/több monitorral is dolgozol, a nyomtatódat is az asztalon szeretnéd tárolni és az apróságoknak is kell a hely, akkor nem árt nagyobb méretű asztalra szert tenned. A lényeg, hogy olyan asztalt válassz, melyen minden, számodra aktuálisan szükséges eszközt, tárgyat el tudsz helyezni, az asztalnál ülve a tanulást és/vagy a munkádat kényelmesen tudod végezni. És ha már ülés! Ugyebár az asztal szék nélkül mit sem ér, ezért fontos, hogy egy ideális széket is válassz az asztalod mellé, hiszen szorgalmas hallgatóként/aktívan dolgozóként naponta több órát a gép előtt ülsz, nem utolsó szempont, hogy a szék is kényelmes legyen. : )

TIPP: Ha esetleg tanulás/munka közben olvasnál, inspirálódnál, ötletelnél, egy komfortos kanapé sem árt. Továbbá akkor is jól jöhet, ha már saját webdesigner vállalkozásodat üzemelteted, és az ügyfelekkel esetleg a saját otthonodban, akár a home office-ként kialakított irodádban találkozol.

Ezeken felül ha esetleg több holmit is tárolnál, illetve elrejtenél (pl. nyomtató, egyéb technikai eszközök, papírok, dokumentumok), szükséged lesz kisebb/nagyobb szekrény(ek)re, mely(ek)ben ezeket el tudod helyezni. Polcok esetében néhány dizájnos tárolódobozt is bevethetsz erre a célra.

Egy otthoni iroda kialakítása nem feltétlenül nagy költségvetés, vagy sok hely kérdése, sokkal inkább kreatív kihívás. : )

# programok

A webdesign tanfolyamon különféle grafikai és webes programokkal dolgozunk, melyek szintén elengedhetetlenek a szakma elsajátításához, valamint a további munkák elvégzéséhez.

# írószerek

Ide tartozik a jegyzetfüzet/jegyzettömb, radír, ceruzák, tollak, szövegkiemelők, stb. A folytonos ötletelés, tervezés miatt jó, ha mindig kéznél van egy füzet, melybe gyorsan feljegyezheted az ötleteidet. Manapság már csodás, hangulatos jegyzetfüzetek közül válogathatunk, melyekkel öröm dolgozni.

Ha szeretsz rajzolni, rajzolgatni (a webdesign tanfolyamhoz nincs szükség rajztudásra!), színesceruza/filc-készletre is szert tehetsz, így az ötleteidet, terveidet rögtön papírra is vetheted, melyeket a későbbiekben digitálisan is kidolgozhatsz.

A fontos tudnivalók kiemeléséhez pedig kéznél lehetnek a színes kiemelők, akár a WebdesignSuli tankönyvéhez is. : )

Ezeken felül jól jöhet egy határidőnapló, melybe minden fontos határidőt (pl. a tanfolyamkezdés dátumát, előfizetések idejét, stb.), előre egyeztetett időpontot be tudsz írni – ügyféllel való munka esetén kifejezetten fontos, hogy felírd, észben tartsd ezeket a dátumokat! A naptár lehet asztali vagy noteszjellegű, utóbbit akár a találkozókra is magaddal viheted.

Ha online szeretsz jegyzetelni, manapság már számos jegyzetelős/naptáras webes alkalmazás is a rendelkezésedre áll.

# nyomtató

Érdemes beszerezni egy egyszerűbb multifunkcionális nyomtatót, amely nyomtat, szkennel és fénymásol is. Természetesen ez sem kötelező „kellék” a WebdesignSuliban, de ha egy-egy grafikai munkádról próbanyomatot készítenél, vagy például a saját rajzaidat, skicceidet bescannelnéd, hogy azokat digitálisan is kidolgozd, akkor remek, ha kéznél van egy nyomtató. Hosszú távon, saját vállalkozásban gondolkodva pedig ezzel a szerződéseket és a munkádhoz szükséges egyéb papírokat is ki tudod majd nyomtatni.

# szakkönyvek

A webdesign tanfolyam során is rengeteg klassz szakkönyvet ajánlunk a figyelmedbe. : )

Ha bizonyos témákban szeretnél jobban elmerülni, tovább fejleszteni a tudásodat, érdemes különféle, például kreativitással, grafikai tervezéssel, marketinggel, márkaépítéssel foglalkozó szakkönyveket – beszerezned.

Ezek mind-mind olyan „alapvető” eszközök, melyekkel célszerű rendelkezned a kreatív szakma elsajátításához. : )

TOVÁBBI KELLÉKEK, melyek jó, ha megtalálhatók a webdesigner vállalkozásod eszköztárában

# többféle monitor, tablet, okostelefon

Ha saját vállalkozás indításában gondolkodsz vagy már el is indítottad azt, érdemes beszerezned egy nagyobb méretű monitort is, főleg, ha a munkáidat laptopon készíted. Mind a grafikai munkák, mind a weboldalak készítése során jól fog jönni, hiszen minél nagyobb monitort használsz, annál könnyebben fogsz tudni dolgozni, ugyanis a nagyobb felületen, nagyobb felbontásban könnyebben áttekinthetők az apróbb részletek, egy weboldal kisebb-nagyobb képernyőn való megjelenése is jobban ellenőrizhető.

A monitor „kérdéshez” szorosan kapcsolódik a tablet is. Egyénfüggő, hogy ki-mire használja ezt az eszközt, de webdesignerként abban is a segítségedre lehet, hogy csekkold a weboldal ún. reszponzív nézetei közül a tabletes verziót.

Egy okostelefon pedig manapság mindig a zsebünkben lapul, nem is kérdés, hogy ennek segítségével a weboldal ún. mobilos nézetét ellenőrizhetjük.

Ha „képernyős kütyükkel” is felvértezed az eszköztáradat, akkor könnyedén össze tudod hasonlítani az adott weboldal különböző eszközökön való megjelenését.

# digitális rajztábla

Egy digitális rajztábla is számos esetben megkönnyítheti a munkádat, további, újabb kreatív lehetőségeket biztosíthat számodra. Egy profi rajztábla illusztrációk és grafikák készítésében lehet a segítségedre.

# professzionális nyomtató

A webdesign tanfolyamon grafikai tervezést is tanulhatsz!

Szabadúszóként cégek logóját, arculatát tervezheted meg, különböző arculati anyagokat, grafikai munkákat készíthetsz számunkra. Abban az esetben, ha webdesigner szabadúszóként nemcsak a grafikai, nyomtatott munkák megtervezését vállalod, hanem azok (otthoni) nyomdai kivitelezését is, megrendelésre papírtermékeket (pl. névjegy, szórólap, esküvői meghívó stb.) is készítesz, akkor szükséged lesz egy professzionális nyomtatóra (például jól kezeli a színeket, textúrázott papírra is tud nyomni, A3 méretben is tud nyomtatni), mellyel megfelelően ki tudod nyomtatni az adott munkát.

# vágógép

Ahogyan az előző pontban is szerepel, ha papírtermékek nyomtatását is végzed, jó, ha rendelkezel vágógéppel is, amellyel egyszerűen és pontosan méretre tudod vágni az adott munkát (pl. névjegykártyát, szórólapot, meghívót, stb.), és egyéb esetekben is hasznos lehet.

# papírminták

Jó, ha begyűjtesz néhány papírmintát, így ügyfeleid számára megmutathatod, hogy milyen papírok közül választhatnak, könnyebben el tudják dönteni, hogy milyen papírra kerüljön nyomtatásra az adott papírtermék.


A lista természetesen nem ér itt véget, további hasznos eszközök, „tanszerek” is kerülhetnek a listára, de ezek azok az alapvető felszerelések, melyek mind a webdesign tanfolyamon a tanulás során, mind azt követően, saját webdesigner vállalkozásodban, az ügyfeleknek végzett munkák során is jól jönnek . : )

Hamarosan becsengetnek a WebdesignSuliban!

Ne maradj le!

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.