Így térül meg a webdesign tanfolyam tandíja

Ha esetleg úgy gondolod, hogy évek kemény munkája vár Rád, mire megtérül a webdesign tanfolyam tandíja, akkor egy ütemterv segítségével mutatjuk, hogy 8 hónap alatt hogyan keresheted vissza a tandíjat.

Először is szögezzük le: befektetés nélkül nincs eredmény, nincs haszon.

Bármibe is fogsz, legyen az egy (bármilyen) tanfolyamon való részvétel, egy (bármilyen) biznisz elindítása, mind-mind befektetést igényel – első körben anyagit és ezután jön minden más (idő, munka, stb). De ha az adott „dolognak” nincs is konkrétan anyagi vonzata, akkor is időt, energiát, kitartást követel meg Tőled. Ezek is mind-mind befektetések.

Azonban hidd el, hogy ezek a befektetések megtérülnek – de ehhez bele kell vágni, el kell kezdeni, egyszóval bele kell csapni abba a bizonyos „lecsóba”. Ez az egyetlen egy erény, amivel feltétlenül rendelkezned kell, ha sikeres … (pl. webdesigner) akarsz lenni!


A WebdesignSuliban azonnal pénzzé tehető „szakmára” tanítjuk meg a hallgatóinkat. Olyan menő kreatív szakembereket „képzünk”, akik akár már az első egy-két munkájukkal visszakeresik a tanfolyam díját.

A „szakma” iránt érdeklődők gyakran kérdezik tőlünk, hogy „mégis hogyan lesz ebből pénzem, hogyan térül meg számomra a tandíj, mennyit tudok keresni webdesignerként”?

FIGYELEM! A „mennyit lehet keresni” kérdésre ebben a bejegyzésben most nem térünk ki részletesen, mert ezt egyénre szabottan nem lehet megmondani, tehát azt, hogy Te személy szerint mennyit fogsz keresni. Méghozzá azért nem, mert egyéni képességeidet, a majdani fejlődési tempódat, az elérhető fejlettségi szintedet előre megjósolni képtelenség.

De egy valamit biztosan tudunk!

Azt, hogy mennyiért készítenek manapság weboldalt a szakemberek. És ez nagyon jó kiindulópont, ha azt latolgatod, hogy mégis mennyit fogsz tudni keresni webdesignerként.

Egy tisztességesen „összerakott” weboldal munkadíja alaphangon is 150-200.000 Ft.

Nézd csak, a saját portfólóinkból itt van egy szálláshely weboldala, online foglalási rendszerrel összekötve és egy webáruház online fizetési rendszerrel összekötve. Alsó hangon kb. 200.000 Ft, amit egy-egy ilyen weboldalért vagy webshopért el lehet és el kell kérni.

Innentől kezdve már nem nehéz kimatekozni, hogy mennyit kereshetsz, ha csak otthon, délutánonként, a ráérős idődben dolgozgatsz kicsit, akkor is „összerakhatsz” havi 1-2 hasonló weboldalt vagy webshopot. De csinálhatod nagyban is, főállású vállalkozóként.

Sok olyan hallgatónk van, akik a webdesign tanfolyamot záró vizsgamunkaként valódi megrendelőnek terveznek arculatot és készítenek weboldalt, de a többség saját webdesigner vállalkozása weboldalát építi fel, és a tanfolyamot követően már saját ügyfeleknek dolgozik, de az sem ritka, hogy már a tanfolyam alatt megtalálják a megbízók – akár a hallgatóink számára kiírt gyakorlati munkáknak köszönhetően.

Végzett hallgatóink kb. 2/3-a tulajdonképpen már az első munkájával visszakeresi a webdesign tanfolyam díját.


Kíváncsi vagy, miként keresheted vissza a webdesign tanfolyam díját?

Egy haladási és megvalósítási tervet készítettünk, melyen figyelemmel kísérheted, hogy a tanfolyam elkezdését követően milyen szinteket ugorhatsz meg, adott idő alatt hova juthatsz el, hogyan haladhatsz a kitűzött cél felé.

Az ütemterv egyben arra is rámutat, hogy hogyan és mikorra térülhet meg a webdesign tanfolyam tandíja.

és innentől a gépezet beindul, webdesignerként folyamatos munkadíjra teszel szert!

„… úgy érzem, átlátom a rendszert, amit nagyon következetesen állítottatok össze. Ami a legfontosabb, hogy használható és valóban azonnal forintosítható tudást adott a tanfolyamotok. Nagyon örülök, hogy belevágtam, köszönöm!”

SZABÓ BALÁZS, HALLGATÓNK

És amiről még szót kell ejtenünk…

Természetesen nem mehetünk el a járulékos költségek mellett sem, hiszen ahogyan a bejegyzésünk bevezetőjében is írtuk: bármibe is fogsz, legyen az egy tanfolyamon való részvétel, egy vállalkozás elindítása, mind-mind befektetést igényel, de befeketetés nélkül bevétel sincs.

A webdesigner munkádhoz különféle eszközökkel is rendelkezned kell, de ettől sem kell megijedned, óriási beruházásokkal egyelőre nem kell számolnod. Ha már beindul a szekér, lesznek plusz bevételeid, továbbá tudod már, hogy milyen területekre szeretnél specializálódni (pl. ha papírtermékek kivitelezésére is szakosodsz, egy professzionális nyomtatóra is szükséged lesz), akkor ennek megfelelően, fokozatosan tudod fejleszteni és bővíteni az eszközparkodat.

De hidd el, hogy webdesignerként alapvetően egy darab számítógép/laptop a munkaeszközöd, mely valószínűleg már a kezdet kezdetén a rendelkezésedre áll, hiszen a mai világban sokan dolgozunk gépen, illetve ma már majdnem minden háztartásban lapul egy gép, mely ha esetleg kissé „régi motoros” is, de szükség esetén „felturbózható”.

Webdesignerként szerencsére sok, ingyenesen letölthető programmal dolgozhatsz, de a fizetős/előfizetéssel beszerezhető programok miatt sem kell aggódnod, ugyanis az ezekkel járó költségek beépíthetők a megrendelőknek kiajánlott munkavállalási díjaidba.

Ha már vállalkozóként ügyfeleknek dolgozol, vagy akár szabadúszóként cégeknek dolgozol be, és bármilyen plusz költséged merülne fel (például az adott feladat megoldásához más szakember segítségére is szükséged van; az általad készített weboldalra valamilyen fizetős megoldásra/funkcióra van szükség, stb), ezeket a költségeket szépen „át tudod terhelni” a megrendelőre, illetve be tudod építeni a saját munkadíjadba.

Ami valóban plusz költségként merülhet fel, az a marketingbüdzsé. Első nekifutásra itt sem kell hatalmas összegekre gondolnod! Havi 10-20.000 Ft-ért már jól konvertáló hirdetések, fizetett posztok indíthatók. Képzeld csak el: bár elköltesz 20.000 Ft-ot hirdetésekre, de a hirdetések hatására ügyfelet szerzel, aki ennek a 10-szeresét hagyja nálad – ha például egy weboldalt készítesz neki, melynek munkadíja 200.000 Ft. Nagyon leegyszerűsítve: 180.000 Ft-ot kerestél 20.000 Ft befektetéssel. És ez csak egy ügyfél volt. : )

A vállalkozásoddal kapcsolatos díjakkal is számolnod kell, mint például a könyvelőd havi munkadíja (ilyen szinten a könyvelők munkadíjai sem eget rengetők, de ha van affinitásod hozzá, ezt Te is végezheted), adó… (de ma már nagyon sok kedvező adózási forma is van, mint például a “KATA”).

! Jó hír viszont, hogy nem kell irodát bérelned, üzemanyagra költened, otthonról, kényelmesen, home office-ban dolgozhatsz.


Gyere és tarts velünk a hamarosan induló webdesign tanfolyamon!

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.